When your foundation is one of confidence, they can mock you but never rock you, shake you but never break you.

Blog archief

Olympic cap

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

LA#2

20-04-2010

Het trainen was afgelopen week een stuk intensiever. Ik was blij dat ik een soort van aanloop week ervoor had. Sebastiaan Stoss, die deze week is overgekomen, viel met zijn neus in de boter! Toch gaat het er hier verder relaxed aan toe. Dave (Salo), de hoofdcoach, spoort je aan, maar als opdrachten niet lukken de eerste keer,  bijvoorbeeld wrikken met een midicine bal op je voeten, dan is dat absoluut geen probleem. Het doet er voor ons, het clubteam, ook niet toe of je wel of niet op komt dagen op de training. Het team samen met de college zwemmers is zo groot, dat dat niet bijgehouden wordt. Op zaterdags liggen er vijftig man in het water! Afgelopen weekend was er een ‘charity swim’ waarvoor het hele bad werd versierd en we een aantal trainingen op yards moesten zwemmen. Best grappig  als je in tien slagen aan de overkant bent. Gelukkig zijn de afstanden die we zwemmen niet lang en wordt je dus niet duizelig.

 

Maandag: Er was deze week Jazz in de Park tijdens lunch uren dus heb ik heerlijk in het zonnetje op het gras zitten eten. Ook ben ik naar de Peruaanse fietsenmaker geweest hier op de campus, waar alle fietsen a la minuut worden gerepareerd, ideaal als je hele versnellingsmechanisme in je spaken hangt!

 

Dinsdag: Ik heb voor het eerst in mijn leven Yoga gedaan! Supergoed, maar het had wat minder fanatiek gemogen. Naderhand had ik zowat elke spier in mijn lichaam verrekt. Kijken of de tweede keer beter gaat. Ook was er een klei en porselein tentoonstelling van de faculteit van de kunsten waar mijn huisgenoot Tanner exposeerde.

 

Woensdag: In cafe the Pantry ontbeten, nou ja gebruncht, met Peter (Marshall). Dit restaurant werd geopend tijdens de Great Depression en sindsdien heeft er elk uur van de dag altijd een klant binnen gezeten. Echt historisch dus voor Amerikaanse begrippen.

 

Donderdag: ‘Hey, li-uhl Mama, do you have a quarter for me?’ Op Broadway staan geweldige gebouwen, maar de staat van onderhoud waarin ze verkeren laat helaas te wensen over. Je vindt hier vooral winkels die eruit zien als marktkramen met voornamelijk Spaans sprekende eigenaren in vieze kleren en zwervers. Met de bus is het tien minuten naar downtown LA. Ik was er gelukkig overdag.  

 

Vrijdag: Surfen, wordt hier ook beschouwd als training, is nog een beetje te koud voor mij. Het water is ongeveer 19 graden en zelfs met wetsuit, welliswaar te groot, was het na een half uur voor mij gedaan. Maar om met de woorden van onze beroemde Dominik Koll te spreken (Oostenrijks accent a la Arnold Schwarzenegger):  ‘Hinkelien, you have to experience everything’. Later die dag kon ik weer helemaal opwarmen tijdens de beach workout.

 

Zaterdag: Mount Hollywood in Griffith park beklommen met Sarah (Poewe). Het was even een klim, maar dan heb je ook wat. Een mooi uitzicht op de stad en een geweldige plek om  veel,  heel veel  toeristische foto`s te maken met het Hollywood sign.

 

Ik kan wel zeggen dat ik al aardig geïntegreerd raak. Als Eyjafjallajökull as blijft spuwen en de luchtruimen straks weer dicht moeten maakt mij dat niet zoveel uit. Ik vermaak me hier opperbest!