It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.Paulo Coelho

Blog archief

Olympic cap

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Everything comes to an end

19-09-2012

De Olympisch Spelen zijn afgelopen. Het was mijn laatste race en mijn laatste hoogtepunt op zwemgebied. Ik ben met een zilveren medaille trots en blij huiswaarts gekeerd. De huldigingen waarbij ik aanwezig mocht zijn waren fantastisch! De energie en aandacht die iedereen daaraan heeft besteed, zowel organisatie als publiek, was ongelooflijk en hartverwarmend.

Ik kijk terug op een hele bijzondere carrire met hoogte- en dieptepunten waar ik veel van geleerd heb, en voel me bevoorrecht dat ik het allemaal heb mee mogen maken. Nu is het tijd om mijn schouders onder nieuwe uitdagingen zetten. Mijn skills en ervaringen uit de sport hoop ik te kunnen blijven inzetten om anderen te helpen op het gebied van sport, gezondheid (fysiotherapie) en motivatie. Ik kijk ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken en ondernemen.

Iedereen die heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als zwemster, wil ik ontzettend bedanken. Daaronder zijn de vereniging PSV en stichting NZE waar ik het grootste gedeelte van mijn internationale carrire heb getraind. De KNZB en VZF die me kansen hebben geboden om op internationaal niveau te zwemmen. NOC*NSF wil ik danken voor haar voorzieningen en financile ondersteuning. De trainers die me door de jaren heen begeleid hebben, maar vooral mijn laatste twee echte coaches; Fedor en Wauter. De samenwerking met hen heeft me extra doen beseffen hoe mooi het leven van een zwemmer is. Mijn vrienden die me door en door kennen en hun open armen nooit voor me hebben laten zakken en last but not least mijn familie, mijn ouders, zus en broer wil ik het allermeest van iedereen bedanken, voor de rots in de branding die ze altijd voor me zijn geweest.