It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.Paulo Coelho

Blog archief

Olympic silver

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Let the Olympic water catch fire!

27-07-2012

Na een rustig weekend met een kort bezoekje aan het centrum van Leeds op zaterdagmiddag, een potje monopoly, veel skypen en de film Intouchable (eindelijk gezien nu) was maandag het normale ritme weer begonnen. Een rustige training om de week goed te beginnen en een racepace training in de middag. Die liep fantastisch. Het normale ritme was echter van korte duur, want op dinsdag vertrokken we voor de reis naar het Olympisch dorp. Om niet te lang te hoeven wachten bij de veiligheidscheck waren de koffers maandag al op transport naar het dorp gegaan. Onze reis van Leeds naar Londen per trein ging daardoor perfect.

En dan ben je weer in een Olympisch dorp, waar moet ik beginnen. Ik loop hier de hele dag met een grote lach op mijn gezicht. `s Ochtends zie je boksers op de stoep trainen, judoka`s in het park sparren en wielrenners heen en weer fietsen. In de dining hall is het onmogelijk om een formaat mens te vinden dat niet vertegenwoordigd is. Het is geweldig om bekenden terug te zien, te spreken en te leren over andere sporten en andere landen. En… om het walhalla voor mij als zwemmer helemaal compleet te maken zijn er hier om te trainen maar liefst drie 50m baden naast elkaar neeregelegd! Het is onmogelijk om je hier als sporter niet speciaal te voelen.

Ook erg bijzonder is het High Performance Centre speciaal voor het Nederlands Olympisch team, dat op loopafstand van het dorp is gebouwd. Een oranje oase van rust. Ik was er woensdag even om een laatse ultrakorte landtraining te doen. Er werd op dat moment ook een persrondleiding gegeven. Vorige week zijn voor ons de stricte regels voor het gebruik van social media al ingegaan. Dit houdt in dat mensen die geaccrediteerd zijn voor de OS alleen nog maar in de ik-vorm mogen schrijven, geen commerciële uitingen mogen doen en dat filmpjes uit den boze zijn. Ook moet je voor het plaatsten van foto`s toestemming hebben van een ieder die erop staat. Daarbij komen voor de zwemmers de regels dat we het dorp ‘absoluut’ niet mogen verlaten todat de zwemwedstrijden voorbij zijn en we niet voor de wedstrijden met de pers mogen praten. Helaas heb ik daarom een aantal journalisten teleur moeten stellen.

De laatste 24 ur voor de wedstrijden zijn ingegaan. Vanavond is de opening en morgen beginnen de wedstrijden. Dit worden hele bijzondere spelen en ik ben vereerd en dankbaar dat ik hier mag zijn. Iedereen bedankt voor alle gelukswensen. Let the Olympic water catch fire! Let the Games begin!