Life is like a camera. Just focus on what`s important and capture the good times, develop from the negatives or just take another shot.

Blog archief

Olympic cap

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Ge_Brit-washed

20-07-2012

 

Met een golfbaan naast de deur, het typische interieur in het hotel, een beetje grauw weer (ja, ook hier zo nu en dan regen) en het links rijden van en naar het zwembad kan het niet missen; ik ben op het eiland van Her Majesty Queen Elizabeth II. Mocht ik daar toch nog niet helemaal van overtuigd zijn, dan hoef ik de televisie maar aan te zetten en Jamie Oliver, het Britse cricket en de eindeloze antiek programma’s van de BBC nemen alle twijfels weg. Zelfs wanneer je na lang zappen op een zender met dubbele cijfers eindelijk de Tour de France ziet verschijnen is het Wiggins voor en Cavendish en Froome na! Om het plaatje helemaal compleet te maken word ik in deze voorbereiding gecoached door James, James Gibson welteverstaan. Oud wereldkampioen 50m schoolslag en… Brit. De acclimatisering, vooral die op cultureel gebied, verloopt dus prima.

Om te voorkomen dat ik helemaal `ge-Brit-washed` word loop ik vanaf het vertrek al elke dag in mijn Nederlandse tenue. Oranje is de kleur van geestdrift, enthousiasme en vrolijkheid dus precies wat we nodig hebben. Tevens bevordert deze kleding het groepsgevoel. Niet op het moment dat er tijdens het eten met één foute beweging vier gloednieuwe outfits onder de rood-oranje saus worden gesplashed, maar achteraf als er weer om gelachen wordt, wel. Oranje boven hier in Groot-Brittannie!