It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.Paulo Coelho

Blog archief

Olympic cap

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Right to Play

29-04-2010

Sinds april ben ik ambassadrice voor Right to Play, een internationale huminitaire organisatie die door middel van sport en spel de fysieke en sociale ontwikkeling van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld wil verbeteren. Sport en spel  heeft, ondanks dat het vaak vergeten wordt wanneer het aankomt op hulp aan derde wereld landen, een ontzettend grote meerwaarde voor de hele samenleving. Als topsporter ben je bij machte om juist dat uit te dragen, er de aandacht op te vestigen en dat wil ik maar al te graag doen! Het persbericht lees je hieronder:

 

Als een vis in het water met Right To Play

 

Femke Heemskerk en Hinkelien Schreuder nieuwe ambassadeurs Right To Play

 

 

Den Haag – Ze hebben allebei talent. Ze kunnen allebei verschrikkelijk hard zwemmen. Ze hebben allebei een wereldrecord op hun naam staan. Maar ze hebben allebei vooral ook hun hart op de juiste plek. En mede daarom zijn Femke Heemskerk en Hinkelien Schreuder sinds deze week officieel ambassadeurs van stichting Right To Play.

 

 

Het is mooi om te zien. Bij beide dames is er na het eerste gesprek direct een onaflatende glimlach zichtbaar. Ze stralen uit dat ze plezier hebben in wat ze doen, zwemmen. Maar óók dat ze zich absoluut kunnen vinden in de doelstellingen van Right To Play. Hinkelien legt uit: “Ik had natuurlijk al eens gehoord van Right To Play. Het leeft behoorlijk in de sportwereld. Het is fijn dat je je als sporter kunt inzetten voor een doel dat zó aansluit bij jouw dagelijkse leven. Alsof ik in een warm bad stap, ik voel mij nu al welkom en gewaardeerd. Ja, ik voel me als een vis in het water!” Ook Femke hoefde niet lang na te denken nadat zij het eerste gesprek had met Right To Play’s ambassadeursmanager Michel van Keulen. “Ik was direct enthousiast en ben die avond meteen een stukje gaan lezen uit het Right To Play boek dat ik van Michel kreeg”, licht Femke toe. “Bovendien ben ik ook best trots dat ik hiervoor gevraagd ben. Als je kijkt naar de sporters die wereldwijd ambassadeur zijn van Right To Play. Het geeft ook aan hoe sterk het geloof in de kracht van sport en spel is. En terecht. Ik had mij geen jeugd zonder sport en spel kunnen voorstellen!”

 

 

Dat de beide dames een goed gevoel hebben bij Right To Play blijkt wel uit hun spontane acties de afgelopen weken. Nog voordat dit bericht officieel naar buiten is gekomen, hebben Femke en Hinkelien zich al voor de stichting ingezet. Schreuder werd onlangs uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in Overijssel en schonk een bedrag van 500 euro, dat aan de verkiezing gekoppeld was, meteen aan Right To Play. Heemskerk noemde Right To Play in een groot interview in de Sportweek van 23 maart 2010. Uiteraard hebben de beide zwemsters hun vizier al op de Olympische Spelen in Londen gericht. Dáár moet het gaan gebeuren. Maar tussendoor proberen zij beiden hun steentje bij te dragen aan Right To Play. Femke Heemskerk: “Natuurlijk gaat de sportieve prestatie voor, maar gelukkig houdt Right To Play daar rekening mee. Ze werken al met zoveel topsporters samen. Ze voelen dat perfect aan.”- “En wij doen weer ons best om Right To Play nog meer in het nieuws te brengen. Ik probeer bijvoorbeeld het logo op mijn zwempak te krijgen”, vult Hinkelien Schreuder aan.

 

Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die met sport en spel programma's de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld wil verbeteren. Waarom? Omdat sport en spel krachtige instrumenten zijn die bijdragen aan fysieke en sociale ontwikkeling, vrede, gezondheid en onderwijs. Voor het uitvoeren van deze programma's leidt Right To Play lokale vrijwilligers op tot Coaches. Right To Play is opgericht door Johann Olav Koss en wordt gedragen door topsporters en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.righttoplay.nl en www.twitter.com/RightToPlayNL.