When your foundation is one of confidence, they can mock you but never rock you, shake you but never break you.

Blog archief

Olympic silver

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Reizen

21-11-2008

Een van de leuke dingen van het zwemmen is het reizen en het ontmoeten en weerzien van mensen. In het Olympisch dorp zei ik een paar keer gekscherend dat iedereen mijn vriend was. Dat kan natuurlijk niet, maar het is verbazingwekkend met hoeveel mensen je in contact komt en hoeveel je er overal kent! Elke keer word je er weer door verrast. 

 Zo was ik vorige week in Stavanger, waar ik drie jaar geleden met Mark Veens al de tegels uit het bad zwom. Daar zag ik Kari weer terug, de vrouw die ons ophaalde van en wegbracht naar het vliegveld en de broertjes Dhale Oen, waar je gezellig een drankje mee kan doen! Skoll! Ook nu ging het daar weer hard, hoewel ik er even in moest komen, ben ik tevreden over de tijden die ik op de klokken zette.

Na het Noorse zwemmen, dook ik het weekend erop helemaal onder in het Belgische zwemwereldje en mat ik me de “Belgische Identiteit” aan door met OZV Overpelt, compleet met OZV gear voorzien van de leus: If 80% of me is water, than only 20% of me has to swim!, errug Belgisch, mee te doen aan de Belgische Open Kampioenschappen. Het ouderwetse wedstrijd gevoel kwam daar weer helemaal boven. Harde muziek, overvolle banen bij het inzwemmen, het bad versierd, spagetti eten met z`n allen in de kantine tussen de middag en een paar organisatorische missers, waar je achteraf dan weer hartelijk om lacht met z`n allen. Het lukte OZV om voor het eerst bij de vrouwen een estafetteploeg op de been te brengen en…. te winnen ook nog! In het totaalklassement werden ze, met een beetje noordelijke hulp, tweede! Die prestatie is misschien wel vergelijkbaar met die van FC Lienden tegen Vitesse van vorige week.

Ik kijk al uit naar december, wanneer we naar Kroatië gaan voor de EK korte baan, om verrast te worden door wie ik daar weer tegenkom.