You can motivate by fear and you can motivate by reward, but both those are temporary. The only lasting thing is self motivation.Homer Rice

Blog archief

Olympic silver

Blog

Hieronder vertel ik over mijn belevenissen.

Tour de Paris

6-10-2008

 “Tyspische Frans!” zei de Nederlandse ambassadeur in Parijs over de organisatie van Vivre le sport, vivre L`Europe. “ In Frankrijk gaat alles vaak om het topstuk en de rest is niet van belang”. Zo is het ook met de Tour de France voor de vrouwen. Komend jaar wordt die ronde weer nieuw leven ingeblazen. Maar erg Frans wordt`ie niet dan, met een start in Londen en een Finish in Spanje. Je kunt dus als vrouw niet eens de binnenkomst in Parijs meemaken en je rondjes op de Champs Elysee fietsen!

Voor de manifestatie Vivre le sport, Vivre l`Europe was ik met Marianne Vos (wielrenster) en Lobke Berkhout (zeilster) en een heleboel andere Europese topsporters in Parijs uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het creëren van een Europees eenheidsgevoel. Afgelopen zondag waren op de Champ de Mars onder de Eiffel Toren voor allerlei sporten veldjes opgezet, stonden er standjes en werden er demonstraties gegeven. Het officiële gedeelte waar wij voor uitgenodigd waren was echter zo voorbij. Afgezien van een rondje lopen, twee korte speeches beluisteren en een `fotomomentje` bijwonen, waren wij niet nodig! Het kwam op ons een beetje vreemd over. Een gemiste kans ook, want wat kun je allemaal wel niet met het neusje van de zalm op gebied van sport in Europa. Als je ze allemaal bij elkaar hebt, doe er dan ook wat mee!

Maar goed, er zijn vervelender dingen dan een middagje vrij in Parijs. We hebben fietsen gehuurd, van die grijze die je overal kunt meenemen en stallen, en hebben een Tour de Paris gedaan. Al de bezienswaardigheden uit mijn geheugen zijn weer helemaal opgefrist. Van de Arc de Triomphe tot de Sacré-Coeur! Het was erg leuk. En Marianne, die kan toch nog zeggen dat ze haar rondje op de Champs Élysées gefietst heeft!